Ser man på – Jed Rubenfeld, minsann…

Damm Förlag släpper en ny gammaldags Sherlock Holmes deckare!  

Härligt för oss som gillar den stilen.

”Hitchcock möter Freud i en film-noir-roman om terrorism, kärlek, krig, girighet och människosjälens allra mörkaste hemligheter”

Rubenfelds senaste, Dödsdriften, kommer nu i början av hösten och jag står genast i kö för att få sätta tänderna i den.

Förlaget berättar om boken:

Den 16 september 1920 exploderar en bomb på Wall Street i New York. Många dör och rädslan och oron är stor. Vem sprängde bomben och varför? Bland vittnena den dagen finns tre vänner: Stratham Younger: krigsveteran och läkare; James Littlemore: kommissarie hos New York-polisen och franska Colette Rousseau: strålningsforskare. När vännerna, chockerade försöker ta sig hem efter attacken kidnappas Colette. Younger och Littlemore jagar efter kidnapparna och spåret leder dem runt i världen. De färdas från Paris till Prag, från Sigmund Freuds Wien till maktens korridorer i Washington. De tvingas också bearbeta händelser från det nyss avslutade kriget – händelser de helst hade velat glömma.

 

Förlaget berättar om författaren:

 Jed Rubenfeld är författare och professor i juridik. Han bor i Connecticut med fru och två döttrar. Hans fru har nyligen fått stor uppmärksamhet för sin bok: Battle Hymn of the Tiger Mother.

 

Foto: Sigrid Estrada

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.